Prevedi - Translate

УЕРКА

UERKA: Уред за регистрацију и класификацију (У.Р.К. илиУерка) настао је, послије првих медиалистичких окупљања, према замисли Леонида Шејке. То је требало да буде основа једне духовне цитаделе, како је замишљао Шејка, опчињен спекулативним неимарством и духовим замковима шпањолских мистика… У почетку би Уерка прикупљала информације; она биљежи податке „чији се смисао и значај не могу одмах схватити…“ – видети више: на месту где ниче та фатморгана уметника Друге српске ренесансе
Уерка је осуђена на "тајну историју"... "Тајна историја" интригира многе духове, од Балзака до Л. Паулса, она је истинитија од "официјелне", али је - мистериозна. Јер се истина сакрива.Уерка наговештава супериоризацију медиалистичких слојева...

М. Главуртић .

Леонид Шејка: ПОСЛЕДЊИ ЗАПИС

ПАРНА МАШИНА НАПРАВЉЕНА 1928. ТРИ ГОДИНЕ НАКОН РОЂЕЊА НАШЕГ ОЦА МИХАЈЛА

Творац САЗВЕЖЂА З - БЕЛАТУКАДРУЗ

Претражи овај блог

Тзв. ПРУГА 47. УПОРЕДНИКА

Бордо - Загреб - Београд- Пожаревац - Кучево.....Одеса... Мирослав Лукић пре 6 година A зашто су сви заборавили на железничку пругу Београд - Пожаревац - Мајданпек - Бор - Зајечар? На неким деловима је ова пруга тзв. 47. упоредника - Бордо - Београд - Одеса - обрасла травуљином, толико запуштена да ће је прогутати континентална прашума и небрига. Док је било злата, и теретни и путнички возови су редовно саобраћали. Радио је и шинобус. Обичном народу је много значило то што је радила та пруга. Када ће, осим ретких теретних кинеских возова, да проради и једна композиција макар са два вагона, као на дивљем западу? Нема никаквог оправдања и изговора, да се ова пруга и даље запушта и препушта нестајању. Када? Не може та пруга само да ради кад се извлачи из тих крајева злато, бакар, волфрам, дрво, песак, камен и друго, зар не? Коментар уз чланак Отворена обновљена пруга на Коридору 10 - Политика, Уторак, 25.04.2017. у 12:32 М. Момчиловић

ОНИ ДРУГИ...Сазвежђе ЗАВЕТИНА

ИМА ЉУДИ КОЈИ ГЛЕДАЈУ У ЗВЕЗДАНО НЕБО И ВИДЕ ЗВЕЗДЕ. АЛИ ИМА И ОНИХ КОЈИ ГЛЕДАЈУ У ЗВЕЗДАНО НЕБО, И ВИДЕ САЗВЕЖЂА

Реченица која припада многим писцима

Реч је о мисли Жана Коктоа коју је Кортасар преузео, а пре мене још неки књижевници. Дакле, та реченица припада многим писцима, свакоме на свој начин, и истински ме одушевљаваКарлос Роберто Гомес Берас (Порторико)

петак, 7. фебруар 2014.

Писање појединих новина и понашање политичара


БЕОГРАД – Политичке партије у Србији и представници УНС осудили су јуче чин некадашњег премијера Србије и лидера Нове странке, који је демонстративно поцепао Курир на конференцији за новинаре из протеста што је Курир открио да је управо он био медијатор новог политичког савеза између Драгана Ђиласа и бившег муфтије Исламске заједнице у Србији Муамера Зукорлића!
zoran zivkovic2 Цела Србија згрожена дивљањем Живковића Тиме је Живковић само показао свој однос према медијима и слободи говора, изјавили су саговорници Курира с политичке сцене, оценивши да је такво понашање недемократско, нецивилизацијско и апсолутно недопустиво.
Подсетимо, Живковић је на конференцији за медије, пре два дана, демонстративно поцепао примерак Курира пошто смо објавили да је ДС преговарала о коалицији са Зукорлићем.
Реаговања
Зорана Михајловић
НАСИЛНИЧКИ ОДНОС ПРЕМА МЕДИЈИМА
Зорана Михајловић, потпредседница СНС каже да је понашање Живковића за сваку осуду.
- Такво бахато понашање говори о њиховом правом ставу у односу на медије. Насилнички однос који истовремено показује и како су се понашали према медијима док су били на власти.
СДПС
НЕПРИХВАТЉИВ ПРИТИСАК
СДПС Расима Љајића најоштрије је осудио понашање лидера Нове странке, истакавши да је реакција Зорана Живковића крајње неприхватљива.
- И ми смо често били предмет различитих текстова у негативном контексту, али нам никад није падало на памет да се на такав начин опходимо. Живковићев поступак није допринос коректним односима у изборној кампањи и ми ћемо увек бити против било каквог вида притиска на медије и новинаре.
Санда Рашковић Ивић
НИКО НЕ СМЕ ТАКО ДА СЕ ПОНАША
Санда Рашковић Ивић, функционерка ДСС, каже да је Живковићево понашање, благо речено, непристојно.
- Такво понашање никоме не приличи, нарочито не бившем премијеру, политичару, чије понашање у јавности треба да служи за пример. Без обзира на нетолерантност, нико не сме да се поставља према медијима на тај начин.
Александар Антић
НЕДОПУСТИВО ПОНАШАЊЕ
Александар Антић, члан Председништва СПС, каже да је Живковићево понашање недопустиво у политичком животу.
- Уколико желимо да постанемо уређено, демократско и толерантно друштво, ми који се бавимо политиком морамо да будемо под лупом јавности и да као јавне личности прихватимо писање медија. Напади на медије не смеју да буди одраз незадовољства политичара на тврдње у медијима.
Иштван Пастор
ТО НЕ СМЕ ДА СЕ ДЕШАВА
Председник СВМ Иштван Пастор каже да је мислио да су такви поступци наших политичара прошлост.
- Међутим, изгледа да се због предизборне кампање на сцену вратио и бал вампира. То што је Зоран Живковићу радио не да није цивилизацијски чин него једноставно не сме да се дешава шта год о неком мислили. Не можете да цепате, газите новине и вређате оне који раде у њима.
Душан Петровић
ТАКВО ПОНАШАЊЕ ТРЕБА ДА ОДЕ У ИСТОРИЈУ
Душан Петровић, лидер Заједно за Србију, оцењује да је Зоран Живковић направио изузетно лош потез и на самом почетку предизборне кампање показао да не разуме улогу медија.
- Заједно за Србију и ја осуђујемо такво понашање и залажемо се за слободне и независне медије који ће имати контролну улогу. Сматрам да увреде и бесмислене оптужбе треба да оду у историју, а да их замене цивилизовано понашање и дијалог.
Мома Чолаковић
ШТА БИ ЖИВКОВИЋ РАДИО ДА ЈЕ НА ВЛАСТИ
Момчило Чолаковић, функционер ПУПС, оцењује да је Живковићево понашање за осуду.
- Шта да мислимо о човеку који је имао највишу државну функцију -премијера и сад претендује да се поново укључи у политички живот? Шта би од њега могло да се очекује на власти? Потпуно неприхватљиво, нарочито што је реч о Куриру, чији рад мора да се цени.
УНС
ЖИВКОВИЋЕВО НАСИЉЕ НАД МЕДИЈИМА
УНС сматра да јавно цепање новина, макар и због оправданог незадовољства, није поступак примерен лидеру партије која себе сматра демократском и осуђује тај гест.
За УНС цепање новина од стране председника политичке партије у изборној кампањи јесте и гест насиља према медију и опасна порука његовим присталицама и јавности.
Славица Ђукић Дејановић
ГРАЂАНИ ЋЕ ОЦЕНИТИ ЊЕГОВ ГЕСТ
Живковићев гест ће оценити грађани на изборима. Демонстративно цепање Курира оцениће грађани на изборима.
Председник Србије Томислав Николић
НАПАД НА СЛОБОДУ МЕДИЈА
Осуда чина Зорана Живковића стигла је и из кабинета председника Србије Томислава Николића.
- Ово је напад на слободу медија и подсећа на оно што смо имали за време владе Зорана Живковића, који је поставио темељ пљачкашке приватизације коју смо имали, на акцију „Сабља“ кад је ухапшено 12.000 људи – истакла је Станислава Пак, саветница Томислава Николића.
Цела Србија згрожена дивљањем Живковића - Правда

Нема коментара:

ПСЕУДОНИМ "Сазвежђе З"

ПСЕУДОНИМ "Сазвежђе З"
БЕЛАТУКАДРУЗ