Prevedi - Translate

ПАРНА МАШИНА НАПРАВЉЕНА 1928. ТРИ ГОДИНЕ НАКОН РОЂЕЊА НАШЕГ ОЦА МИХАЈЛА

УЕРКА

UERKA: Уред за регистрацију и класификацију (У.Р.К. илиУерка) настао је, послије првих медиалистичких окупљања, према замисли Леонида Шејке. То је требало да буде основа једне духовне цитаделе, како је замишљао Шејка, опчињен спекулативним неимарством и духовим замковима шпањолских мистика… У почетку би Уерка прикупљала информације; она биљежи податке „чији се смисао и значај не могу одмах схватити…“ – видети више: на месту где ниче та фатморгана уметника Друге српске ренесансе
Уерка је осуђена на "тајну историју"... "Тајна историја" интригира многе духове, од Балзака до Л. Паулса, она је истинитија од "официјелне", али је - мистериозна. Јер се истина сакрива.Уерка наговештава супериоризацију медиалистичких слојева...

М. Главуртић .

Леонид Шејка: ПОСЛЕДЊИ ЗАПИС

Претражи овај блог

ОНИ ДРУГИ...Сазвежђе ЗАВЕТИНА

ИМА ЉУДИ КОЈИ ГЛЕДАЈУ У ЗВЕЗДАНО НЕБО И ВИДЕ ЗВЕЗДЕ. АЛИ ИМА И ОНИХ КОЈИ ГЛЕДАЈУ У ЗВЕЗДАНО НЕБО, И ВИДЕ САЗВЕЖЂА

Реченица која припада многим писцима

Реч је о мисли Жана Коктоа коју је Кортасар преузео, а пре мене још неки књижевници. Дакле, та реченица припада многим писцима, свакоме на свој начин, и истински ме одушевљаваКарлос Роберто Гомес Берас (Порторико)

петак, 3. јул 2015.

Nebeski plavi kamen, koji je, možda, iza sebe ostavila neka napredna, iščezla civilizacija?

artefakt drevni vanzemaljci

Italijan Anđelo Pitoni je 1990. godine posetio Sijera Leone, negde nedaleko od Konakrija na granici sa Gvinejom, kako bi potvrdio da li je region Kono zaista bogat dijamantima, kako bi zatim nabavio koncesije za kompaniju koja ga je unajmila. Proučavajući region, Pitoni je naišao na neverovatno otkriće koje je iz nepoznatog razloga ostalo zanemareno. On je pronašao plavi kamen sa misterioznim belim linijama na površini.

Jedan plemenski poglavica je objasnio Pitoniju da postoji drevna legenda koja objašnjava zašto je ova oblast toliko bogata dijamantima.
On je rekao kako je Bog pre mnogo vremena otkrio da se sprema pobuna među anđelima. Anđeli su prognani na zemlju u obliku statua, ali pored njih je na Zemlju palo i puno delova „neba“ i „zvezda“.
Pitoni je ispitao misteriozni kamen, misleći da je u pitanju neka vrsta veoma čistog tirkiza, ali nije pronašao nikakve nečistoće u ovom plavom misterioznom kamenu, iako u svakom mineralu ima bar malo nečistoća.
Kada se vratio u Evropu, Pitoni je odneo plavi kamen u Institut prirodnih nauka u Ženevi i na Univerzitet La Sapijenca u Rimu na analizu. Na njegovo iznenađenje, ispostavilo se da kamen nije tirkiz, niti da se uopšte nalazi u zvaničnom katalogu. Ovaj kamen nije pripadao nijednoj poznatoj grupi minerala, a „isti“ takav materijal je nedavno u Maroku pronašla britanski geolog En Grejson.
Najintrigantnije je to da boja minerala nema veze sa sastavom kamena. Istraživači ne mogu da shvate od čega je kamen dobio boju.
Kamen je prošao kroz nekoliko testova sa kiselinama na Univerzitetu u Utrehtu, ali nijedna kiselina nije uspela da ošteti ili modifikuje kamen. Zagrejan je na 3.000°C ali njegov sastav nije promenjen. Najzanimljiviji deo jeste da kamen nije imao boju kada je pregledan pod mikroskopom.
Istraživači jedino znaju da kamen nije nastao prirodnim putem i da ne potiče sa Zemlje.
Neki istraživači veruju da je ovaj misteriozni plavi kamen zapravo napravljen od strane napredne civilizacije izgubljene u istoriji. Ovaj kamen je samo još jedno od otkrića koje naučnici širom planete ne znaju objasniti.
nebeski-kamen
Prema konačnoj analizi ovog „Nebeskog kamena“, kako je nazvan, 77,17% čini kiseonik, dok ostatak čine ugljenik (11,58%), silicijum (6,39%), kalcijum (3,31%) i još par elemenata kojih ima u tragovima. Ali čekajte, kako kamen može biti od kiseonika?
U španskim laboratorijama su sprovedeni dodatni testovi: rendgen analiza, plazma spektrometrija, gasna hromatografija, masena spektrometrija i infracrvena spektrometrija. Dobijeni su rezultati koji su jednako misteriozni.
Preliminarnim rendgen testovima je utvrđeno da se kamen sastoji u najvećoj meri od kalcijum hidroksida, kalcijum karbonata i kalcijum silikata, ali nijedan od ovih minerala ne daje kamenu plavu boju. Naučnici su posumnjali na prisustvo bakra ili nekog drugog tranzicionog materijala, ali nisu pronašli dokaz za svoju teoriju. Plazma spektrometrija je utvrdila da kiseonika ima između 50% i 55%, što je navodno normalno za kamen. Pravo iznenađenje su bili rezultati gasne hromatografije koji su imali za cilj da pronađu organska jedinjenja u kamenu koja bi mogla dati kamenu plavu boju.
Istraživači su odlučili da polome deo kamena i da ga pomešaju sa acetonom, heksanom i metilenom, ne bi li izvršili ekstrakciju ultrazvukom. Konačno, istraživači su detektovali organsko jedinjenje koje je nepoznato nauci. Nebeski kamen u sebi ima neki nemineralni element, ali se o njemu ne zna mnogo. Veruje se da je ovo organsko jedinjenje staro između 15.000 i 55.000 godina.
Kako navodi Pitoni, masena spektrometrija je otkrila hemijsku formulu jedinjenja, koje ne može biti povezano ni sa čim što postoji na Zemlji.
Kako je onda nastao ovaj misteriozni plavi kamen? Da li je to artefakt koji je iza sebe ostavila nekanapredna civilizacija? Ili je moguće da je u pitanju samo običan kamen koji naučnici nisu dobro proučili?

Нема коментара:

ПСЕУДОНИМ "Сазвежђе З"

ПСЕУДОНИМ "Сазвежђе З"
БЕЛАТУКАДРУЗ