Prevedi - Translate

ПАРНА МАШИНА НАПРАВЉЕНА 1928. ТРИ ГОДИНЕ НАКОН РОЂЕЊА НАШЕГ ОЦА МИХАЈЛА

УЕРКА

UERKA: Уред за регистрацију и класификацију (У.Р.К. илиУерка) настао је, послије првих медиалистичких окупљања, према замисли Леонида Шејке. То је требало да буде основа једне духовне цитаделе, како је замишљао Шејка, опчињен спекулативним неимарством и духовим замковима шпањолских мистика… У почетку би Уерка прикупљала информације; она биљежи податке „чији се смисао и значај не могу одмах схватити…“ – видети више: на месту где ниче та фатморгана уметника Друге српске ренесансе
Уерка је осуђена на "тајну историју"... "Тајна историја" интригира многе духове, од Балзака до Л. Паулса, она је истинитија од "официјелне", али је - мистериозна. Јер се истина сакрива.Уерка наговештава супериоризацију медиалистичких слојева...

М. Главуртић .

Леонид Шејка: ПОСЛЕДЊИ ЗАПИС

Претражи овај блог

ОНИ ДРУГИ...Сазвежђе ЗАВЕТИНА

ИМА ЉУДИ КОЈИ ГЛЕДАЈУ У ЗВЕЗДАНО НЕБО И ВИДЕ ЗВЕЗДЕ. АЛИ ИМА И ОНИХ КОЈИ ГЛЕДАЈУ У ЗВЕЗДАНО НЕБО, И ВИДЕ САЗВЕЖЂА

Реченица која припада многим писцима

Реч је о мисли Жана Коктоа коју је Кортасар преузео, а пре мене још неки књижевници. Дакле, та реченица припада многим писцима, свакоме на свој начин, и истински ме одушевљаваКарлос Роберто Гомес Берас (Порторико)

петак, 26. август 2016.

Ко је духовитији: пук, политичари, афористичари, новинари...?

Погледајте коментаре, као инспирацију за што бољи одговор на ово питање од милион евра (уз чланак  Andreja za premijera :

Ranko Krstic Vi ste mnogoopširni, jer dovoljno je bilo. "ovo je prvi put u srbiji, "ovo je najveći rast u regiji, Evropi, "ovo je najbrže uradjeno za poslednjih 30 godina" itd, itd. A na kom smo mestu po brzini formiranja vlade, da li smo ispred Grčke, Velike britanije....i dr. Šta je bilo preče od toga?
 Aug 5, 2016 1:21pm

Zlatko Janjić Neverovatno, prvi put posle dvadeset godina pročitah nešto "u novine" i uverih se da je "Baba" bila u pravu. Dakle kad sam davno pre 20-et god. sleteo skijama sa Tare u Bajnu Baštu na autobuskoj stanici sam sreo neku gužvu, sve stariji seljaci pomno slušaju jednu kočopernu babu. Naime, jedan se od ovih seljana hvalio kako je nešto pročitao "u novine". Kad ga je ova baba oplela "ti čito, šta si čito, kad je iko, ikada i išta ozbiljno u novine čito, kad se zna zašta novine služe: da se nešto umota, da se gurnu u čizmu da nozi bude mekše, da se upije vlaga i naravo u nuždi može poslužit posle velike nužde". Ostao sam zapanjen ovim predavanjem i od tada ne gubim vreme čitajući naprimer "Vreme" ili neke druge novine sve je to besomučna propaganda, što bi rekao Zoran Radmilović novine su iste kao i one stare dronjave samo je datum nov. Ipak moram priznati ima i nekih novina a to je šprdnja i B92 se šprda da li je to neka boleština zahvatila medije ,samo da nije zarazno da se ne proširi. Sve sama šprdnja dok se treči svetki zahuhtava "naše" novine se ... pardon tuđe novine u nas se šprdaju sa našom državom koju posle pesto god. obnavljamo. Da li je moguće da im ta država toliko smeta pa kad ne mogu da je više bombama a oni je bombarduju preko "naših "... pardon tuđih medija u nas ovom besomučnom ali specijalnom propagandnom-šprdnjom. To je samo jedan od oblika iz arsenala specijalnog rata, dakle ovde nije reč o humoru već o brutalnoj agresiji na svest građana na naš identitet na naše vođe, na naše kneževe, lidere iz politike iz sporta,kulture iz svih oblasti. Samo ako je nešto uspešno, vrhunsko a naše je , treba ga omalovažiti , uniziti šprdnjom a posle izopštiti i uništiti. Zato ne čitajte novine i ne gledajte televiziju iliti veš mašinu za ispiranje mozgova, već slušajte bake i deke a gledajte u spomenike ako ih ima u humke u jame u Jasenovce, dakle poslušajte istoriju i sve će vam se razotkriti,otvoriti i ukazati. Bez veze sa korenom prošlosti - jedinom istinim koja se dogodila nema budućnosti. Zato nam stalno spočitavaju da treba da se okanemo prošlosti i da se tako slepi okrenemo budućnost odnosno "evropskoj" zajednicii u kojoj vladaju ne ljudski i anti-evropski zakoni.

Нема коментара:

ПСЕУДОНИМ "Сазвежђе З"

ПСЕУДОНИМ "Сазвежђе З"
БЕЛАТУКАДРУЗ